Ta en AksjeQuiz før du begynner å investere

Når man skal begynne å investere i aksjer, er det mange ting man skal lære seg på veien, og det er noen helt grunnleggende ting som kan være veldig bra å vite helt fra begynnelsen. Derfor kan det å ta en aksjequiz være en fin måte å teste om man faktisk kan det helt nødvendige for å komme i gang med å investere på en trygg og ikke minst selvsikker måte.

Selv om du kanskje ikke føler deg klar til å ta en quiz om aksjer, kan det hende at det faktisk er det er akkurat der du skal begynne. For når man gjør det, og ser hva man allerede kan og ikke minst hva man ikke kan, er det mye lettere å vite hvor man skal fokusere på når man skal prøve å lære seg mer, og bli klar til neste quiz. Du kan lese mer om aksjer på Aksjeskole, hvis du vil lese deg opp enten før eller etter at du tar den første testen din.

Grunnleggende viten er stedet å starte

Når det kommer til aksjer, er det som med de aller fleste andre ting – jo mer du lærer, jo mer finner du at av at du ikke vet. Dette er en veldig vanlig utvikling og er ikke noe å være redd for. Det er bare en helt naturlig utvikling av den måten vi tilegner oss viten på, og betyr ikke noe annet enn at du faktisk bare at du begynner å få skikkelig god oversikt over det du prøver å lære deg. Så ikke tro at den grunnleggende viten ikke er nok til å komme i gang med å investere.

Når du tar en quiz om aksjer, får du testet de grunnleggende kunnskapene dine om aksjer og hvis den går bra, kan du med sikkerhet føle deg klar til å begynne å investere. Hvis den ikke går så bra, kan det hende at det er smart å lese seg opp litt mer før man begynner. For selv om man ikke trenger å vite alt, er det likevel veldig bra å ha styr på de sånn helt grunnleggende tingene som man trenger å forstå for å komme i gang.

Typer spørsmål i en quiz om aksjer

Når det kommer til aksjer, er det mange ting man kan få spørsmål om i en quiz. Man kan få spørsmål om når en aksje er dyr og når den er billig, og hva det er viktig å tenke på, og ikke minst de mange forskjellige ordene som kommer til å være helt nye for deg når du ikke har drevet med aksjer eller hørt særlig mye om det før. Hvis du vil gi deg selv en liten mini-start her før du tar den første quizen din for å finne ut av hvor du står, kan du få en liten smaksprøve på det her.

En aksje, betyr en eierandel i et selskap, noe som betyr at man eier en del av et selskap, når man kjøper en aksje. Aksjekurs, betyr den prisen man betaler for en aksje, og kan variere med markedet og andre elementer som direkte eller indirekte påvirker det. Utbytte, betyr det man får av overskuddet av selskapet fordi man eier aksjer, og avkastning, betyr det man tjener på en aksje – både fra utbyttet og eventuell kursverdi.