Verden

Verden – Geografi quiz og mer til

Denne kategorien består av quiz innenfor temaene: geografi, byer, verdensrommet, oppfinnelser, teknologi, transport. Er du flink til å svare på spørsmål om geografi, så har du gode muligheter for å komme med mange riktige svar. Geografi kan selvsagt være mye forskjellig, men som regel handler det om spørsmål og svar om land, byer og lignende. Det kan være alt fra hva hovedstaden i Mongolia heter til den største byen i verden. Begge quiz spørsmålene kan være vanskelige, men om dere tar en quiz sammen som familie er det flere som kan bidra med riktig svar eller dere kan avholde en intern konkurranse og avgjøre hvem som har best kontroll på verdens byer.

Sjekk også oversikten over alle våre quiz spørsmål og svar.Hva kan du om klokker og tid


Redaktør


Hvor i verden

Hvor i verden 1


Redaktør


10 quiz med svar - Geografi Europa 2

Geografi Europa 2 – Quiz spørsmål og svar


Redaktør


10 quiz med svar - Geografi verden 1

Geografi verden 1 – Quiz spørsmål og svar


Redaktør


10 quiz med svar - Geografi Europa 1

Geografi Europa 1 – Quiz spørsmål og svar


Redaktør


Nordlys eller aurora borealis

Hva kan du om nordlys?


Redaktør


10 vanskelige geografispørsmål

10 vanskelige geografispørsmål


Redaktør


10 vanskelige flagg

10 vanskelige flagg


Redaktør


10 enkle flagg

10 enkle flagg


Redaktør


Klarer du de vanskelige flaggene

Klarer du disse 10 vanskelige flaggene?


Redaktør


10 enkle flagg

Klarer du disse 10 enkle flaggene?


Redaktør

Har du kunnskap om verdensrommet?

Transport er også et tema som hører til under kategorien verden. Og transport kan være alt fra hestevogner til en romrakett. Begge deler har noe med transport å gjøre og skal det transporteres materialer ut til romstasjonen MIR, så er det et transportanliggende. Husker du f.eks. hva den første romraketten som fløy ut i verdensrommet het? Ett interessant quiz spørsmål og mange vil helt sikkert slike med å finne et svar. Men skal du svare på hva som er den mest vanlige formen for transport i dag, så er det sikkert litt enklere å treffe riktig uten for mye hodebry.

Sjekk også vår gratis teoritentamen.

Teknologi – nok ett herlig quiz tema

Oppfinnelser og teknologi hører gjerne sammen i dag. Før i tiden var oppfinnelser på et litt annet nivå. Ikke dårligere og mange ganger med mye større gjennombrudd enn det vi ser nå. Tenk hvor stort et fremskritt det var da telefonen ble oppfunnet eller lyset for den saks skyld. Hvor hadde verden vært i dag om ikke hjulet hadde blitt oppfunnet? Men det er ikke alle oppfinnelser hvor vi faktisk kjenner selve oppfinneren. Med telefonen så gjør vi det, men husker du hvem som oppfant den? Et annet interessant spørsmål kan være hvem som oppfant lyspæren? Kan du riktig svar?

Teknologi er spennende. Vi finner mange teknologiske begreper som vi kanskje ikke er helt klar over hva betyr. Da kan spørsmål og svar innen teknologi fort bli både utfordrende og lærerikt for store og små og det er jo noe av det som gjør en quiz morsom. Har du egentlig kontroll på hva HDMI betyr? Eller kan du komme med riktig svar om du får følgende quiz spørsmål: Hva står GPS for?