Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva er glukose det samme som? Stivelse Potetmel Druesukker Rørsukker Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Nederland Norge Belgia Frankrike Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Hurtig steking på høy varme i jernpanne Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Druesorter Plommesorter Eplesorter Potetsorter Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Akevitt Rom Cognac Grappa Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Champagne Prosecco Cava Asti Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Det samme som arme riddere Det er ikke en matrett Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Mølje Mjød Tomtebrygg Vikingbrygg Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Sverige Finland Sveits Tyskland Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? Et krydder En hvit grønnsak Kjernen i et hodekål En grønn grønnsak Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%