Livsstil Mat og drikke Mat & Drikke 3 08.11.201602.10.2019 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 3. Hva slags kjøtt benyttes i retten "Irish Stew"? Lammekjøtt Oksekjøtt Svinekjøtt Geitekjøtt Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er muskatell? Vindruesort Sirup Plommesort Eplesort Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk blir blant annet einebær benyttet? Russisk vodka Gin Cointreau Akevitt Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er det vanlig at sukker blir fremstilt av? Sukkerrør og sukkerbete Maiskolber og sukkertrær Sukkerrør og maiskolber Sukkertrær Riktig! Galt! - Fortsett>> Stiltonosten kommer fra hvilket land? England Skottland Belgia Irland Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken norsk by finner vi Gastronomisk Institutt? Arendal Kristiansand Bergen Stavanger Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flytende olje utvunnet av fiskelever? Omega 3 Omega 2 Sildolje Tran Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flekket, saltet og tørket fisk? Gravet fisk Klippfisk Syltet fisk Rognfisk Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva består desserten crépes suzettes av? Fylte tynne pannekaker som flamberes før servering Fylte tynne vannbakkels som flamberes før servering Fylte tykke pannekaker som flamberes før servering Fylte runde vannbakkels som flamberes før servering Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles den tykke sukkerløsningen som benyttes i matlaging og næringsmiddelindustrien? Sukkervann Sodavann Sirup Brus Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 3 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%