Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva er glukose det samme som? Druesukker Rørsukker Potetmel Stivelse Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Prosecco Cava Asti Champagne Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Sverige Tyskland Finland Sveits Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Cognac Rom Akevitt Grappa Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? Kjernen i et hodekål En grønn grønnsak En hvit grønnsak Et krydder Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Hurtig steking på høy varme i jernpanne Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Nederland Frankrike Belgia Norge Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Det er ikke en matrett Det samme som arme riddere En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Vikingbrygg Tomtebrygg Mølje Mjød Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Eplesorter Druesorter Plommesorter Potetsorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%