Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Vikingbrygg Tomtebrygg Mjød Mølje Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Sverige Finland Sveits Tyskland Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Hurtig steking på høy varme i jernpanne Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Grappa Cognac Akevitt Rom Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Det samme som arme riddere En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Det er ikke en matrett Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er glukose det samme som? Druesukker Stivelse Potetmel Rørsukker Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? Et krydder Kjernen i et hodekål En grønn grønnsak En hvit grønnsak Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Frankrike Belgia Norge Nederland Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Plommesorter Eplesorter Druesorter Potetsorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Cava Prosecco Champagne Asti Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%