Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva er glukose det samme som? Stivelse Potetmel Rørsukker Druesukker Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Eplesorter Potetsorter Plommesorter Druesorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Finland Sverige Sveits Tyskland Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Mølje Tomtebrygg Vikingbrygg Mjød Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Det samme som arme riddere En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Det er ikke en matrett Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Hurtig steking på høy varme i jernpanne Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Rom Akevitt Grappa Cognac Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Cava Prosecco Champagne Asti Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? Kjernen i et hodekål Et krydder En grønn grønnsak En hvit grønnsak Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Frankrike Nederland Belgia Norge Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%