Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva er glukose det samme som? Rørsukker Stivelse Druesukker Potetmel Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Tomtebrygg Mølje Vikingbrygg Mjød Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Prosecco Champagne Asti Cava Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Det samme som arme riddere Det er ikke en matrett Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? En grønn grønnsak Et krydder En hvit grønnsak Kjernen i et hodekål Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Finland Tyskland Sveits Sverige Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Cognac Grappa Akevitt Rom Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Nederland Belgia Norge Frankrike Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Hurtig steking på høy varme i jernpanne Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Plommesorter Druesorter Potetsorter Eplesorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%