Livsstil Mat og drikke Mat & Drikke 3 08.11.201602.10.2019 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 3. Hva kalles den tykke sukkerløsningen som benyttes i matlaging og næringsmiddelindustrien? Brus Sirup Sukkervann Sodavann Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk blir blant annet einebær benyttet? Cointreau Akevitt Russisk vodka Gin Riktig! Galt! - Fortsett>> Stiltonosten kommer fra hvilket land? Irland Skottland England Belgia Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er muskatell? Vindruesort Plommesort Eplesort Sirup Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags kjøtt benyttes i retten "Irish Stew"? Svinekjøtt Lammekjøtt Geitekjøtt Oksekjøtt Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flekket, saltet og tørket fisk? Gravet fisk Syltet fisk Klippfisk Rognfisk Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva består desserten crépes suzettes av? Fylte runde vannbakkels som flamberes før servering Fylte tykke pannekaker som flamberes før servering Fylte tynne pannekaker som flamberes før servering Fylte tynne vannbakkels som flamberes før servering Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er det vanlig at sukker blir fremstilt av? Sukkerrør og sukkerbete Sukkertrær Sukkerrør og maiskolber Maiskolber og sukkertrær Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken norsk by finner vi Gastronomisk Institutt? Arendal Stavanger Bergen Kristiansand Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flytende olje utvunnet av fiskelever? Sildolje Omega 3 Tran Omega 2 Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 3 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%