Livsstil Mat og drikke Mat & Drikke 3 08.11.201602.10.2019 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 3. Hva er det vanlig at sukker blir fremstilt av? Sukkertrær Sukkerrør og sukkerbete Maiskolber og sukkertrær Sukkerrør og maiskolber Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flekket, saltet og tørket fisk? Rognfisk Syltet fisk Klippfisk Gravet fisk Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles den tykke sukkerløsningen som benyttes i matlaging og næringsmiddelindustrien? Brus Sirup Sodavann Sukkervann Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags kjøtt benyttes i retten "Irish Stew"? Svinekjøtt Lammekjøtt Geitekjøtt Oksekjøtt Riktig! Galt! - Fortsett>> Stiltonosten kommer fra hvilket land? Belgia Skottland Irland England Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva består desserten crépes suzettes av? Fylte tykke pannekaker som flamberes før servering Fylte runde vannbakkels som flamberes før servering Fylte tynne pannekaker som flamberes før servering Fylte tynne vannbakkels som flamberes før servering Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er muskatell? Eplesort Vindruesort Sirup Plommesort Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flytende olje utvunnet av fiskelever? Omega 2 Sildolje Tran Omega 3 Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk blir blant annet einebær benyttet? Gin Cointreau Russisk vodka Akevitt Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken norsk by finner vi Gastronomisk Institutt? Arendal Kristiansand Stavanger Bergen Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 3 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%