Livsstil Mat og drikke Mat & Drikke 3 08.11.201602.10.2019 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 3. Hva slags kjøtt benyttes i retten "Irish Stew"? Svinekjøtt Geitekjøtt Oksekjøtt Lammekjøtt Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flekket, saltet og tørket fisk? Syltet fisk Gravet fisk Klippfisk Rognfisk Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk blir blant annet einebær benyttet? Gin Russisk vodka Cointreau Akevitt Riktig! Galt! - Fortsett>> Stiltonosten kommer fra hvilket land? Belgia Irland England Skottland Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er muskatell? Vindruesort Sirup Plommesort Eplesort Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flytende olje utvunnet av fiskelever? Omega 2 Sildolje Omega 3 Tran Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken norsk by finner vi Gastronomisk Institutt? Stavanger Arendal Kristiansand Bergen Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva består desserten crépes suzettes av? Fylte runde vannbakkels som flamberes før servering Fylte tykke pannekaker som flamberes før servering Fylte tynne vannbakkels som flamberes før servering Fylte tynne pannekaker som flamberes før servering Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles den tykke sukkerløsningen som benyttes i matlaging og næringsmiddelindustrien? Brus Sukkervann Sodavann Sirup Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er det vanlig at sukker blir fremstilt av? Maiskolber og sukkertrær Sukkerrør og maiskolber Sukkertrær Sukkerrør og sukkerbete Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 3 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%