Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Finland Tyskland Sverige Sveits Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er glukose det samme som? Druesukker Stivelse Rørsukker Potetmel Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Hurtig steking på høy varme i jernpanne Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Eplesorter Druesorter Potetsorter Plommesorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Prosecco Cava Asti Champagne Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Det samme som arme riddere Det er ikke en matrett Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? En hvit grønnsak En grønn grønnsak Et krydder Kjernen i et hodekål Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Cognac Grappa Rom Akevitt Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Mjød Mølje Vikingbrygg Tomtebrygg Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Frankrike Norge Belgia Nederland Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%