Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva er glukose det samme som? Potetmel Druesukker Stivelse Rørsukker Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Tyskland Finland Sveits Sverige Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Det samme som arme riddere Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Det er ikke en matrett Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Grappa Akevitt Cognac Rom Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Belgia Norge Nederland Frankrike Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? Kjernen i et hodekål Et krydder En grønn grønnsak En hvit grønnsak Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Potetsorter Druesorter Eplesorter Plommesorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Tomtebrygg Mølje Vikingbrygg Mjød Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Asti Prosecco Champagne Cava Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Hurtig steking på høy varme i jernpanne Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%