Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Hurtig steking på høy varme i jernpanne Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Sveits Tyskland Finland Sverige Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Rom Grappa Cognac Akevitt Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er glukose det samme som? Druesukker Potetmel Rørsukker Stivelse Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Det er ikke en matrett En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Det samme som arme riddere Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Champagne Prosecco Asti Cava Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Frankrike Belgia Norge Nederland Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Mjød Vikingbrygg Tomtebrygg Mølje Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? Et krydder En grønn grønnsak Kjernen i et hodekål En hvit grønnsak Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Potetsorter Druesorter Eplesorter Plommesorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%