Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Rom Cognac Akevitt Grappa Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Frankrike Norge Nederland Belgia Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Finland Sverige Tyskland Sveits Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Eplesorter Potetsorter Plommesorter Druesorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Det samme som arme riddere En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Det er ikke en matrett Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Mjød Mølje Tomtebrygg Vikingbrygg Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er glukose det samme som? Druesukker Rørsukker Potetmel Stivelse Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Prosecco Cava Asti Champagne Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? En grønn grønnsak Et krydder Kjernen i et hodekål En hvit grønnsak Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Hurtig steking på høy varme i jernpanne Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%