Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Hurtig steking på høy varme i jernpanne Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Sverige Sveits Finland Tyskland Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Det samme som arme riddere Det er ikke en matrett Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Druesorter Potetsorter Plommesorter Eplesorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er glukose det samme som? Potetmel Rørsukker Stivelse Druesukker Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Rom Grappa Akevitt Cognac Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Mølje Tomtebrygg Vikingbrygg Mjød Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Asti Prosecco Champagne Cava Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? En grønn grønnsak Et krydder Kjernen i et hodekål En hvit grønnsak Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Belgia Norge Frankrike Nederland Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%