Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Tomtebrygg Vikingbrygg Mjød Mølje Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Akevitt Grappa Cognac Rom Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Hurtig steking på høy varme i jernpanne Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Det samme som arme riddere Det er ikke en matrett En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? Kjernen i et hodekål En hvit grønnsak En grønn grønnsak Et krydder Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er glukose det samme som? Druesukker Stivelse Potetmel Rørsukker Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Druesorter Potetsorter Eplesorter Plommesorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Frankrike Norge Belgia Nederland Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Cava Asti Prosecco Champagne Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Finland Tyskland Sverige Sveits Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%