Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Vikingbrygg Mjød Mølje Tomtebrygg Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Nederland Frankrike Norge Belgia Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Plommesorter Druesorter Potetsorter Eplesorter Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Grappa Akevitt Rom Cognac Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Sverige Finland Tyskland Sveits Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Det er ikke en matrett Det samme som arme riddere Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er glukose det samme som? Druesukker Rørsukker Stivelse Potetmel Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? Kjernen i et hodekål En hvit grønnsak En grønn grønnsak Et krydder Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Prosecco Champagne Asti Cava Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Hurtig steking på høy varme i jernpanne Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%