Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Tyskland Sveits Sverige Finland Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er glukose det samme som? Rørsukker Potetmel Druesukker Stivelse Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? Kjernen i et hodekål En hvit grønnsak En grønn grønnsak Et krydder Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Rom Cognac Grappa Akevitt Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Druesorter Potetsorter Plommesorter Eplesorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Det samme som arme riddere Det er ikke en matrett Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Asti Champagne Prosecco Cava Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Frankrike Norge Belgia Nederland Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Hurtig steking på høy varme i jernpanne Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Mølje Tomtebrygg Vikingbrygg Mjød Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%