Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva er glukose det samme som? Druesukker Potetmel Stivelse Rørsukker Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Finland Sveits Tyskland Sverige Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? Kjernen i et hodekål Et krydder En hvit grønnsak En grønn grønnsak Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Akevitt Grappa Cognac Rom Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Det samme som arme riddere Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Det er ikke en matrett En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Potetsorter Druesorter Eplesorter Plommesorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Vikingbrygg Mjød Tomtebrygg Mølje Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Cava Prosecco Champagne Asti Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Belgia Nederland Frankrike Norge Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Hurtig steking på høy varme i jernpanne Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%