Livsstil Mat og drikke Mat & Drikke 3 08.11.201602.10.2019 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 3. I hvilken norsk by finner vi Gastronomisk Institutt? Kristiansand Bergen Arendal Stavanger Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles den tykke sukkerløsningen som benyttes i matlaging og næringsmiddelindustrien? Sukkervann Sodavann Brus Sirup Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er muskatell? Sirup Vindruesort Eplesort Plommesort Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er det vanlig at sukker blir fremstilt av? Sukkerrør og maiskolber Maiskolber og sukkertrær Sukkertrær Sukkerrør og sukkerbete Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk blir blant annet einebær benyttet? Gin Akevitt Russisk vodka Cointreau Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva består desserten crépes suzettes av? Fylte tykke pannekaker som flamberes før servering Fylte runde vannbakkels som flamberes før servering Fylte tynne pannekaker som flamberes før servering Fylte tynne vannbakkels som flamberes før servering Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flekket, saltet og tørket fisk? Gravet fisk Syltet fisk Klippfisk Rognfisk Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flytende olje utvunnet av fiskelever? Sildolje Omega 3 Tran Omega 2 Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags kjøtt benyttes i retten "Irish Stew"? Lammekjøtt Oksekjøtt Svinekjøtt Geitekjøtt Riktig! Galt! - Fortsett>> Stiltonosten kommer fra hvilket land? Irland Belgia England Skottland Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 3 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%