Livsstil Mat og drikke Mat & Drikke 3 08.11.201602.10.2019 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 3. Hva kalles den tykke sukkerløsningen som benyttes i matlaging og næringsmiddelindustrien? Sukkervann Sodavann Brus Sirup Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flytende olje utvunnet av fiskelever? Tran Omega 2 Omega 3 Sildolje Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er det vanlig at sukker blir fremstilt av? Sukkertrær Sukkerrør og maiskolber Maiskolber og sukkertrær Sukkerrør og sukkerbete Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva består desserten crépes suzettes av? Fylte tynne vannbakkels som flamberes før servering Fylte runde vannbakkels som flamberes før servering Fylte tynne pannekaker som flamberes før servering Fylte tykke pannekaker som flamberes før servering Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags kjøtt benyttes i retten "Irish Stew"? Geitekjøtt Lammekjøtt Svinekjøtt Oksekjøtt Riktig! Galt! - Fortsett>> Stiltonosten kommer fra hvilket land? Irland England Skottland Belgia Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken norsk by finner vi Gastronomisk Institutt? Stavanger Arendal Kristiansand Bergen Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk blir blant annet einebær benyttet? Russisk vodka Gin Akevitt Cointreau Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er muskatell? Plommesort Sirup Eplesort Vindruesort Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flekket, saltet og tørket fisk? Syltet fisk Klippfisk Gravet fisk Rognfisk Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 3 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%