Livsstil Mat & Drikke 4 08.11.201615.11.2016 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 4 Hva kalte man ølet som vikingene pleide å brygge? Vikingbrygg Tomtebrygg Mølje Mjød Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk er det vanlig å bruke karve som smaksstoff? Akevitt Rom Cognac Grappa Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags matrett er klining? Det samme som arme riddere En meget myk dessertkake av sjokolade og fløte Det er ikke en matrett Flatbrød eller lefse med et tykt lag smør eller rømme Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er glukose det samme som? Rørsukker Stivelse Druesukker Potetmel Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er brokkoli? En grønn grønnsak En hvit grønnsak Kjernen i et hodekål Et krydder Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvilken berømt musserende vintype har samme navn som vindistriktet den produseres i? Asti Champagne Cava Prosecco Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er betyr det når man snakker om å panere i matkunstens verden? Hurtig steking på høy varme i jernpanne Det er det samme som å varme mat i en wok-panne Det er dette det kalles når mesterkokker briljerer med matkunnstene sine Å vende en råvare i mel, dyppe i pisket egg og vende i griljermel før den stekes Riktig! Galt! - Fortsett>> Hvor kommer opprinnelig knekkebrødet fra? Sverige Tyskland Finland Sveits Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er kerrs pink og pimpernell? Eplesorter Druesorter Plommesorter Potetsorter Riktig! Galt! - Fortsett>> Fra hvilket land kommer Goudaosten? Belgia Frankrike Norge Nederland Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 4 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%