Livsstil Mat og drikke Mat & Drikke 3 08.11.201602.10.2019 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 3. I hvilken norsk by finner vi Gastronomisk Institutt? Kristiansand Stavanger Bergen Arendal Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flekket, saltet og tørket fisk? Klippfisk Rognfisk Syltet fisk Gravet fisk Riktig! Galt! - Fortsett>> Stiltonosten kommer fra hvilket land? Irland Skottland England Belgia Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er muskatell? Eplesort Plommesort Sirup Vindruesort Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles den tykke sukkerløsningen som benyttes i matlaging og næringsmiddelindustrien? Brus Sirup Sodavann Sukkervann Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva består desserten crépes suzettes av? Fylte tykke pannekaker som flamberes før servering Fylte tynne vannbakkels som flamberes før servering Fylte runde vannbakkels som flamberes før servering Fylte tynne pannekaker som flamberes før servering Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flytende olje utvunnet av fiskelever? Omega 2 Tran Omega 3 Sildolje Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags kjøtt benyttes i retten "Irish Stew"? Svinekjøtt Oksekjøtt Geitekjøtt Lammekjøtt Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk blir blant annet einebær benyttet? Gin Akevitt Cointreau Russisk vodka Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er det vanlig at sukker blir fremstilt av? Maiskolber og sukkertrær Sukkerrør og maiskolber Sukkertrær Sukkerrør og sukkerbete Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 3 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%