Livsstil Mat og drikke Mat & Drikke 3 08.11.201602.10.2019 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 3. Hva slags kjøtt benyttes i retten "Irish Stew"? Lammekjøtt Svinekjøtt Oksekjøtt Geitekjøtt Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva består desserten crépes suzettes av? Fylte tynne pannekaker som flamberes før servering Fylte runde vannbakkels som flamberes før servering Fylte tykke pannekaker som flamberes før servering Fylte tynne vannbakkels som flamberes før servering Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles den tykke sukkerløsningen som benyttes i matlaging og næringsmiddelindustrien? Sukkervann Brus Sirup Sodavann Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er muskatell? Sirup Eplesort Vindruesort Plommesort Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk blir blant annet einebær benyttet? Gin Cointreau Akevitt Russisk vodka Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flekket, saltet og tørket fisk? Gravet fisk Rognfisk Syltet fisk Klippfisk Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken norsk by finner vi Gastronomisk Institutt? Stavanger Bergen Kristiansand Arendal Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flytende olje utvunnet av fiskelever? Tran Sildolje Omega 3 Omega 2 Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er det vanlig at sukker blir fremstilt av? Sukkerrør og sukkerbete Maiskolber og sukkertrær Sukkertrær Sukkerrør og maiskolber Riktig! Galt! - Fortsett>> Stiltonosten kommer fra hvilket land? England Irland Belgia Skottland Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 3 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%