Livsstil Mat og drikke Mat & Drikke 3 08.11.201602.10.2019 ole Drikke, Mat, Mat & Drikke 10 spørsmål om mat og drikke del 3. Hva kalles den tykke sukkerløsningen som benyttes i matlaging og næringsmiddelindustrien? Sirup Brus Sukkervann Sodavann Riktig! Galt! - Fortsett>> Stiltonosten kommer fra hvilket land? England Irland Belgia Skottland Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er det vanlig at sukker blir fremstilt av? Sukkerrør og sukkerbete Maiskolber og sukkertrær Sukkerrør og maiskolber Sukkertrær Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flekket, saltet og tørket fisk? Gravet fisk Rognfisk Syltet fisk Klippfisk Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva slags kjøtt benyttes i retten "Irish Stew"? Oksekjøtt Geitekjøtt Svinekjøtt Lammekjøtt Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva er muskatell? Sirup Eplesort Vindruesort Plommesort Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva består desserten crépes suzettes av? Fylte tykke pannekaker som flamberes før servering Fylte tynne vannbakkels som flamberes før servering Fylte runde vannbakkels som flamberes før servering Fylte tynne pannekaker som flamberes før servering Riktig! Galt! - Fortsett>> Hva kalles flytende olje utvunnet av fiskelever? Omega 3 Tran Sildolje Omega 2 Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken alkoholholdig drikk blir blant annet einebær benyttet? Russisk vodka Gin Akevitt Cointreau Riktig! Galt! - Fortsett>> I hvilken norsk by finner vi Gastronomisk Institutt? Kristiansand Bergen Arendal Stavanger Riktig! Galt! - Fortsett>> Del Quizen for å se resultatet! Facebook Facebook Fortell oss hvem du er så får du se resultatene! Vis mine resultat>> Mat & Drikke 3 Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktig Del dine resultat Facebook Facebook Twitter ↺ START PÅ NY! 0%